Sarah Bostoen

Sarah Bostoen Sarah Bostoen (1985) studeerde danstheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (NL).

Als danseres werkte ze samen met verschillende choreografen en theatermakers (o.a. Arno Schuitemaker (NL), Katja Graëssli (CH/NL), Laure Dever (BE), Sam Louwyck (BE),…) en sinds 2012 met het live-art gezelschap United-C (NL).

Naast het performen creëert Sarah eigen werk. Zowel freelance als onder compagnie Monica, haar gezelschap dat ze in 2010 oprichtte. 
Als freelancer werkte ze o.a. voor het project ‘Transformator’ samen met een groep turners en pianist Julien Libeer (2013) en voor ‘Alle mooie dingen is verdwenen’ -een solo voor Arnaud Rogard- werkte ze samen met Hein Mortier (Wit.h vzw/ De Figuranten).

Onder compagnie Monica maakte ze twee solo’s: ‘It’s all about my birthday’ (2010) en ‘Sometimes the blues is just a passing bird’ (2013), genomineerd voor de Side-By-Side prijs (NRW Düsseldorf). 

Voor de productie ‘Glimpses In Turbid Water’ (2015), waar ze de grenzen van de mens bevraagt, werkte Sarah samen met twee dansers: Esse Vanderbruggen en Miguel do Vale. Daarnaast engageerde ze de componist Ralph Timmermans en dramaturge Lise Surmont.
Deze voorstelling toerde in Vlaanderen en Nederland. 

De laatste productie 'Poetic Machine', ging in november 2018 in première. Voor deze voorstelling onderzocht Sarah de macht en onmacht van het brein. Dit resulteerde in een surrealistische voorstelling met sterke soundscape, opnieuw gecomponeerd door Ralph Timmermans. 

Sarah werd benoemd tot 'cultureel ambassadeur van stad Roeselare' voor de periode 2017-2019.